Части Купе

( количество продукти: 59 )

Каросерията на автомобила включва всички метални и пластмасови части, които изграждат външната форма на автомобила. Състои се от подвижни и неподвижни компоненти.

Конструкцията на каросерията на автомобила

Купето на автомобила се състои от четири компонента. Купето в бяло е голям блок от заварени плочи. Това е ядрото на превозното средство, върху което всички останали компоненти на автомобила са прикрепени с нитове, катарами или винтове. Сменяемите части на купето, прикрепени към тялото в бяло, принадлежат към втората група компоненти. Това са предните калници и броните. В случай на повреда поради ръжда или злополука те могат лесно да бъдат отстранени и заменени с нови части. Те нямат поддържаща функция, те служат само за аеродинамиката и дизайна на автомобила. Третата група компоненти на купето на автомобила са подвижните части. Подвижните части са вратите, предния капак и вратата на багажника, капачката на резервоара и евентуално покрив или прибиращ се кабриолет. Ако са повредени, тези части са лесни за подмяна. Освен предния капак и капачката на резервоара, подвижните части на купето обаче имат много електроника и ориентирани навътре части от облицовката. Ако тези части се заменят с нови, те обикновено изискват скъп демонтаж на много елементи на каросерията. Четвъртата група на корпусните части включва всякакви приспособления като лайсни, емблеми, обшивки на движещи се елементи и други подобни. Тяхната подмяна също е доста лесна за извършване и когато всички тези приставки са в перфектно състояние, те могат значително да подобрят автомобила.

Каросерията на превозното средство се състои основно от стоманен лист. Основният му враг е ръждата. Фабричните защитни мерки като защита на дъното, уплътнения на кухини или поцинковани листове забавят преждевременната ръжда. Независимо от това, времето доказа, че и поцинкованите превозни средства могат да корозират много бързо при определени неблагоприятни обстоятелства.
За да се предотврати прогресивното ръждясване на автомобила, всяко малко петно от ръжда трябва да се елиминира незабавно. Автомобилите имат специфични уязвими зони, където обикновено се очаква ръжда. При каросерията в бяло арките на задните колела често са податливи на ръжда. Частиците, които изскачат от колелата по време на шофиране, постепенно разрушават защитното лаково уплътнение на долния ръб на арката на колелото, след което влагата и ръждата постепенно ще проникнат. Ако това се открие достатъчно рано, корозията може да бъде спряна чрез шлифоване на решетката и повторно уплътняване на арката на колелото. Друго слабо място на много автомобили е дъното. Страничните прагове обикновено са засегнати от ръжда. Причините са отчасти същите като при калниците. Липсата на предпазни мерки при работа по колата също е друга причина: страничните прагове са кухини, в които може да се натрупа вода и това лесно може да доведе до проникване. Тогава водата има време да ускори каталитично образуването на ръжда. Ако откриете ръжда по страничните прагове, обикновено помага само да отрежете ръждясалата част и да заварите стоманен лист на нейно място. Силната ръжда е причина за отказ при прегледи на автомобили.
Вратите и предните крила също са обект на ръжда. В този случай обикновено сменяте целия компонент, вместо да предприемате опит за ремонт. След това е важно замененият компонент да се боядиса в съществуващия цвят на каросерията, тъй като част от каросерията с различен цвят ще намали значително стойността на автомобила.
Днес броните се изработват предимно от пластмаса. За да ги смените, обикновено трябва да разхлабите някои винтове и да монтирате новата част. В случай на масово произвеждани автомобили покупката на нови брони обикновено е доста евтина. За висококачествени спортни автомобили купе обаче това може да бъде много скъпо. Поради тази причина имаме ремонтни комплекти за пластмасови брони, които ремонтират или частично намаляват пукнатините.
В BuyBestParts.com ще намерите множество инструменти, които ще ви помогнат да поддържате и подобрявате каросерията на вашия автомобил. Селекцията включва лакове и почистващи препарати за бои, специални автошампоани и специални препарати за алуминиеви части. Вратите, калниците и броните трябва да се набавят от пазара за резервни части. В онлайн каталога често ще намерите изключително подходящи оригинални резервни части. Това означава, че можете да поправите щетите по колата си с малко пари.

pixel